Ostoskorissa tuotteita 0 kpl.    
 

ADHD Diagnosointi, hoito ja hyvä arki (Kirja)ADHD tarkoittaa aktiivisuuden ja tarkkaavuuden häiriötä, jonka keskeisiä oireita ovat keskittymisvaikeudet, yliaktiivisuus ja impulsiivisuus. Näitä oireita esiintyy useimmilla ihmisillä joskus ja jossain määrin, mutta tämän diagnoosin saavat ne henkilöt, joilla oireita on runsaasti ja niistä aiheutuu merkittävää haittaa toimintakyvylle. Kouluikäinen ADHD-oireinen lapsi pyrkii liikuskelemaan oppitunnin aikana tai voi yhtä lailla olla takapenkin uneksija. Aikuisilla ylivilkkaus usein vähenee ja tarkkaamattomuus korostuu.

ADHD on kehityksellinen neuropsykiatrinen häiriö, jonka oirekuvan kehittymiseen vaikuttavat sekä perimä että erilaiset ympäristötekijät. Tuen määrällä voidaan merkittävästi vaikuttaa ADHD-oireisten hyvinvointiin. Lapset, jotka ovat saaneet runsaasti tukea haasteiden voittamiseksi, ovat oppineet keinoja, joiden avulla pärjätä oireiden kanssa — tai niistä huolimatta.

Tässä kirjassa kerrotaan monipuolisesti, miten lasta, nuorta ja aikuista voi tukea, jos hänellä on ADHD, ja mistä ADHD-oireinen löytää itse apua ja tukea. Teoksessa esitellään myös, miten ADHD ilmenee, miten se diagnosoidaan ja millaista hoitoa ja kuntoutusta on saatavilla. Kirja on hyödyllistä luettavaa opetus-, kasvatus-, sosiaali- ja terveysalan ammattilaisille sekä vanhemmille ja muille läheisille, jotka kaipaavat vinkkejä ADHD-oireisen tukemiseen. Teos soveltuu myös hyvin nuorille ja aikuisille, joilla itsellään on ADHD. 293 s. PS-kustannus 2012.

39,60 €
kpl   
 

ADHD Diagnosointi, hoito ja hyvä arki JÄSENHINTA (Kirja)

ADHD tarkoittaa aktiivisuuden ja tarkkaavuuden häiriötä, jonka keskeisiä oireita ovat keskittymisvaikeudet, yliaktiivisuus ja impulsiivisuus. Näitä oireita esiintyy useimmilla ihmisillä joskus ja jossain määrin, mutta tämän diagnoosin saavat ne henkilöt, joilla oireita on runsaasti ja niistä aiheutuu merkittävää haittaa toimintakyvylle. Kouluikäinen ADHD-oireinen lapsi pyrkii liikuskelemaan oppitunnin aikana tai voi yhtä lailla olla takapenkin uneksija. Aikuisilla ylivilkkaus usein vähenee ja tarkkaamattomuus korostuu.

ADHD on kehityksellinen neuropsykiatrinen häiriö, jonka oirekuvan kehittymiseen vaikuttavat sekä perimä että erilaiset ympäristötekijät. Tuen määrällä voidaan merkittävästi vaikuttaa ADHD-oireisten hyvinvointiin. Lapset, jotka ovat saaneet runsaasti tukea haasteiden voittamiseksi, ovat oppineet keinoja, joiden avulla pärjätä oireiden kanssa — tai niistä huolimatta.

Tässä kirjassa kerrotaan monipuolisesti, miten lasta, nuorta ja aikuista voi tukea, jos hänellä on ADHD, ja mistä ADHD-oireinen löytää itse apua ja tukea. Teoksessa esitellään myös, miten ADHD ilmenee, miten se diagnosoidaan ja millaista hoitoa ja kuntoutusta on saatavilla. Kirja on hyödyllistä luettavaa opetus-, kasvatus-, sosiaali- ja terveysalan ammattilaisille sekä vanhemmille ja muille läheisille, jotka kaipaavat vinkkejä ADHD-oireisen tukemiseen. Teos soveltuu myös hyvin nuorille ja aikuisille, joilla itsellään on ADHD.293 s. PS-kustannus 2012.

29,70 €
kpl   
 

Rambo (Kirja)


Rambo on hyväksyvä, arvostava ja lämmin tarina kirjan päähenkilöstä kasiluokkalaisesta "erilaisesta" pojasta.
Rambo on kasvanut kaksin äidin kanssa ja tottunut selviytymään yksin, kun äiti on masentunut. Pojalla on lyhyt pinna mutta huima mielikuvitus, ja koulussa hän karttaa hyväosaisten seuraa.
Kesäiset viikot äidin poikaystävän kesäpaikassa tuovat elämään välittäviä aikuisia ja tytön nimeltä Liina. 238 s. Otava 2015


17,60 €
kpl   
 

Rambo, JÄSENHINTA (Kirja)

Rambo on hyväksyvä, arvostava ja lämmin tarina kirjan päähenkilöstä kasiluokkalaisesta "erilaisesta" pojasta. Rambo on kasvanut kaksin äidin kanssa ja tottunut selviytymään yksin, kun äiti on masentunut. Pojalla on lyhyt pinna mutta huima mielikuvitus, ja koulussa hän karttaa hyväosaisten seuraa. Kesäiset viikot äidin poikaystävän kesäpaikassa tuovat elämään välittäviä aikuisia ja tytön nimeltä Liina. 238 s. Otava 2015
14,85 €
kpl   
 

Vaikeudesta voimaksi:neuropsykiatriset häiriöt ja niiden huomioiminen koulussa (Kirja)

Vaikeudesta voimaksi antaa kouluille tietoa ja välineitä neuropsykiatrisesti oireilevan oppilaan kohtaamiseen. Teoksessa on paljon apuväline-ehdotuksia, ideoita ja konkreettisia keinoja, joilla haastaviin tilanteisiin on mahdollista puuttua. Kirjassa on vahva teoreettinen pohja, ja sitä voi käyttää käsikirjana apuna arjen tilanteissa.
Lastenpsykiatri Anita Puustjärvi tuo kirjaan lääkärin näkökulman. Alakoulun erityisopettaja, kasvatustieteen lisensiaatti Jaana Parikka sekä yläkoulun erityisopettaja, apulaisrehtori Niina Halonen-Malliarakis puolestaan kertovat, millaisia mahdollisuuksia nykyinen koulu tarjoaa. Mukana on runsaasti opettajien, oppilaiden ja heidän huoltajiensa kokemuspuheenvuoroja, ja tekstissä kulkevat mukana neuropsykiatrisesti oireilevan oppilaan tarpeet ja hyvinvointi.
Aihetta käsitellään sekä alakoulun että yläkoulun näkökulmasta. Oppilaiden vanhemmille kirja tarjoaa näköalan nykyiseen kouluun ja sen tarjoamiin mahdollisuuksiin. Teos soveltuu myös kurssikirjaksi sekä luettavaksi kaikille kasvatusalan ammattilaisille ja opiskelijoille sekä muille aiheesta kiinnostuneille. 190 s. Finn Lectura 2017.

34,65 €
kpl